Nordic Conference Prague 21.-22.9. 2024: První konference Funkční medicíny v České republice“

Sobota 21.9.2024: 9:00 – 17:30 hod (registrace od 8.30 hod.)
Neděle 22.9.2024: 9.00 – 17:30 hod.

Přidejte se k nám na tuto historicky 1. konferenci funkční a personalizované medicíny v České republice. Dvoudenní vzdělávací setkání, na kterém vystoupí čeští i zahraniční odborníci, je zaměřeno na personalizovanou zdravotní péči. Pomůže vám nejen posílit vaše klinické znalosti o funkčním testování a poznatky efektivně využít v klinické praxi, ale také prohloubit vědomosti v řadě aktuálních zdravotních témat. 

Naše zdraví se řídí složitými interakcemi nejen mezi našimi geny, mikrobiomem, hormony a dalšími endogenními mechanismy, ale zároveň i prostředím, kterému jsme byli a jsme vystaveni. 
Přijďte si poslechnout přednášky odborníků specializujících se na problematiku zažívání, imunitního systému, hormonálního zdraví, mykotoxinů a polutantů, která bude osvětlena optikou vědeckého pokroku, funkčních a genetických testů a klinických aplikací.

Přednášející: 

  • Graeme Jones, BHSc. FN odborník na funkční medicínu bude přednášet o významu mikrobiomu a příslušných funkčních testech při zvládání a odvracení chronických onemocnění. Zaměří se na interpretaci testů GI-MAP a OAT (organické kyseliny). 
  • Umahro Cadogan, nutrigenomický expert a odborník na funkční medicínu se bude věnovat interpretaci testů DUTCH a tématu mykotoxinů a polutantů.
  • MUDr. Iva Zdražilová, funkční lékařka a onkoložka bude hovořit na téma Prevence vzniku karcinomu prsu.
  • MUDr. Kateřina Fialová, integrativní lékařka se bude věnovat tématu ženského hormonálního zdraví. 
  • Kateřina Boesenberg, ND, klinická naturopatka a nutriční terapeutka propojí výše zmíněná témata s dalšími terapeutickými koncepty, které hrají roli ve vzniku nemoci a chronicity. 
  • Těšit se můžete i na přednášky funkční lékařky MUDr. Terezy Černé 
    a specialistky na funkční medicínu Mgr. Evy HájkovéMPH, MBA.

SOUČÁSTÍ PŘEDNÁŠEK BUDOU PRAKTICKÉ PŘÍPADOVÉ STUDIE Z REÁLNÉHO ŽIVOTA. 

PROHLUBTE SI SVÉ ZNALOSTI

  • v oblastech zažívacího traktu, imunitního systému, hormonálního zdraví a toxinů a jejich vzájemných interakcích
  • v tom, jakou zásadní roli hraje zdraví střev v integrativních přístupech k autoimunitním, zánětlivým a dalším komplexním chronickým onemocněním
  • v interpretaci testu mikrobiomu GI-MAP a jak v klinické praxi aplikovat intervence na základě výsledků tohoto testu
  • interpretaci organických kyselin a jak interpretaci použít v klinické praxi; testování organických kyselin je klíčové pro komplexní vyšetření v rámci funkční medicíny
  • v porozumění hormonálním změnám v jednotlivých životních etapách žen a jak terapeuticky postupovat při jejich klinickém hodnocení
  • jak na základě testování pro prevenci vzniku hormonálně závislých rakovin (rakovina prsu) implementovat terapeutické intervence, od genetiky po estrobolom
  • interpretaci hormonálních testů DUTCH 
  • v problematice mykotoxinů a toxických chemických látek a jejich vlivu na chronická onemocnění
  • v kombinování genetického testování s funkčním testováním u vašich klientů (Nordic test-pairing); genetika poskytuje objektivní informace umožňující přesnější zacílení léčby (lze vyvinout personalizované strategie ke zmírnění a v ideálním případě i k prevenci onemocnění)

Využijte zvýhodněné ceny do 30. dubna 2024!

Přihlášení/registrace a cena: ZDE

Místo konání: Praha

Jazyk: čeština, angličtina

Konference bude nahrávaná a obdržíte její záznam. 

Bližší informace a detailní program budou účastníkům zaslány včas před datem konání. 

Konference je určena pro odbornou veřejnost – lékaři, farmaceuti, nutriční terapeuti atp.
Pro studenty Školy Klinické Naturopatie – doporučujeme alespoň 2. uzavřený ročník.

Je nám velkým potěšením, že společnost NORDIC zařadila Prahu na seznam svých vzdělávacích konferencí a Škola Klinické Naturopatie je hlavním partnerem. 

Vaše dotazy směrujte prosím na kolegyni Markétu Škopkovou ze studijního oddělení na email: info@skolanaturopatie.cz nebo na tel. č.: 723 285 842 (po-pá 10:00 – 15:00, mimo tento čas zavolám zpět do 24 hodin).