Víkend Funkční medicíny: Nordic Conference Praha 21.-22.9. 2024

Sobota 21.9.2024: 9:00 – 17:30 hod (registrace od 8.30 hod.)
Neděle 22.9.2024: 9.00 – 17:30 hod.

Detailní program najdete přímo zde: PROGRAM KONFERENCE.

Přidejte se k nám na tuto historicky 1. konferenci funkční a personalizované medicíny v České republice. Dvoudenní vzdělávací setkání, na kterém vystoupí čeští i zahraniční odborníci, je zaměřeno na personalizovanou zdravotní péči. Pomůže vám nejen posílit vaše klinické znalosti o funkčním testování a poznatky efektivně využít v klinické praxi, ale také prohloubit vědomosti v řadě aktuálních zdravotních témat. 

Příprava konference je v plném proudu a můžeme vás ujistit, že každý účastník si odnese velké množství praktických informací, které lze snadno zařadit do vlastní praxe.

Konference je určena odborné veřejnosti jako jste vy, takže se nemusíte obávat, že uslyšíte již mnohokrát opakované a naopak se můžete těšit na konkrétní příklady z mnohaleté praxe našich lektorů.

Naše zdraví se řídí složitými interakcemi nejen mezi našimi geny, mikrobiomem, hormony a dalšími endogenními mechanismy, ale zároveň i prostředím, kterému jsme byli a jsme vystaveni. 
Přijďte si poslechnout přednášky odborníků specializujících se na problematiku zažívání, imunitního systému, hormonálního zdraví, mykotoxinů a polutantů, která bude osvětlena optikou vědeckého pokroku, funkčních a genetických testů a klinických aplikací.

Přednášející: 

  • Graeme Jones, BHSc. FN odborník na funkční medicínu bude přednášet o významu mikrobiomu a příslušných funkčních testech při zvládání a odvracení chronických onemocnění. Zaměří se na interpretaci testů GI-MAP a OAT (organické kyseliny). 
  • Umahro Cadogan, nutrigenomický expert a odborník na funkční medicínu se bude věnovat interpretaci testů DUTCH a tématu mykotoxinů a polutantů.
  • MUDr. Iva Zdražilová, funkční lékařka a onkoložka bude hovořit na téma Prevence vzniku karcinomu prsu.
  • MUDr. Kateřina Fialová, integrativní lékařka se bude věnovat tématu ženského hormonálního zdraví. 
  • Kateřina Boesenberg, ND, klinická naturopatka a nutriční terapeutka propojí výše zmíněná témata s dalšími terapeutickými koncepty, které hrají roli ve vzniku nemoci a chronicity. 
  • Těšit se můžete i na přednášky funkční lékařky MUDr. Terezy Černé 
    a specialistky na funkční medicínu Mgr. Evy HájkovéMPH, MBA.

SOUČÁSTÍ PŘEDNÁŠEK BUDOU PRAKTICKÉ PŘÍPADOVÉ STUDIE Z REÁLNÉHO ŽIVOTA. 

PROHLUBTE SI SVÉ ZNALOSTI

  • v oblastech zažívacího traktu, imunitního systému, hormonálního zdraví a toxinů a jejich vzájemných interakcích
  • v tom, jakou zásadní roli hraje zdraví střev v integrativních přístupech k autoimunitním, zánětlivým a dalším komplexním chronickým onemocněním
  • v interpretaci testu mikrobiomu GI-MAP a jak v klinické praxi aplikovat intervence na základě výsledků tohoto testu
  • interpretaci organických kyselin a jak interpretaci použít v klinické praxi; testování organických kyselin je klíčové pro komplexní vyšetření v rámci funkční medicíny
  • v porozumění hormonálním změnám v jednotlivých životních etapách žen a jak terapeuticky postupovat při jejich klinickém hodnocení
  • jak na základě testování pro prevenci vzniku hormonálně závislých rakovin (rakovina prsu) implementovat terapeutické intervence, od genetiky po estrobolom
  • interpretaci hormonálních testů DUTCH 
  • v problematice mykotoxinů a toxických chemických látek a jejich vlivu na chronická onemocnění
  • v kombinování genetického testování s funkčním testováním u vašich klientů (Nordic test-pairing); genetika poskytuje objektivní informace umožňující přesnější zacílení léčby (lze vyvinout personalizované strategie ke zmírnění a v ideálním případě i k prevenci onemocnění)

Přihlášení/registrace a cena: ZDE

Místo konání: Praha

Jazyk: čeština, angličtina

Konference bude nahrávaná a obdržíte její záznam. 

Konference je určena pro odbornou veřejnost – lékaři, farmaceuti, nutriční terapeuti atp.
Pro studenty Školy Klinické Naturopatie – doporučujeme alespoň 2. uzavřený ročník.

Je nám velkým potěšením, že společnost NORDIC zařadila Prahu na seznam svých vzdělávacích konferencí a Škola Klinické Naturopatie je hlavním partnerem. 

Vaše dotazy směrujte prosím na kolegyni Markétu Škopkovou ze studijního oddělení na email: info@skolanaturopatie.cz nebo na tel. č.: 723 285 842 (po-pá 10:00 – 15:00, mimo tento čas zavolám zpět do 24 hodin).