Sobota 15. 4. 2023 9:00 – 17:00 hod.
Víte, jaká jídla zařadit do svého jídelníčku na podporu imunity a zažívání? A co je důležitější – víte, jak je správně připravit, aby neztratily ony žádoucí živiny a naopak se jejich nutriční potenciál znásobil? Sbíráte už dlouho odvahu k pečení vlastního chleba či kvašení zeleniny, ale nevíte jak začít a kde získat tipy z praxe?
Na našem praktickém semináři nutriční gastronomie Vás čeká celý den “u plotny”, kdy si pod vedením zkušené lektorky uvaříte, upečete a připravíte výživné pokrmy specificky působící na zdraví gastrointestinálního a imunitního systému.
Optimální výživa zaměřená na specifické zdravotní obtíže přináší potenciál celkově pozitivně ovlivnit jeho zdraví. Pečlivá individuální zdravotní a výživová doporučení namísto tradičního nebo všeobecného přístupu mohou poskytnout přesnější a přínosnější informace o specifických nutričních potřebách každého jednoho z nás.
Při přípravě stravy je důležité znát a používat principy zdravého stravování a nepodléhat spontánně různým druhům diet nebo rychle se měnícím trendům. Nově propagované termíny „Nutriční gastronomie“ či „Léčení stravou“ zahrnují zdravou přípravu jídel na základě rozličných kuchařských trendů a dovedností tak, že se vaření může stát radostí a koníčkem a podporovat naše předsevzetí změnit životní styl také stravou ve prospěch zdraví svého i rodiny. Správné postupy vaření, pečení, fermentování, klíčení a kombinování potravin nám umožní odemknout léčivý potenciál potravin, zlepšit jejich trávení a vstřebávání tak, abychom z jejich konzumace vytěžili maximum.
Na semináři si pod vedením lektorky připravíte, uvaříte či upečete:
- Vodní kefír
- Kváskový pohankový chléb
- Chia pudink s kešu mlékem a bobulovitým ovocem
- Imunitní máslo
- Naan placky s římským kmínem, masem z vývaru (nebo cizrnou), zeleninou a dresingem
- Vývar s fermentovanou obilovinou a shitake
- Fermentovanou zeleninu
- Imunitní želé bonbonky
Kromě receptů, které si uvaříte, obdržíte na semináři tištěná skripta plná dalších receptů na pokrmy harmonizující zdraví zažívání a imunity.
Veškerá uvařená jídla na semináři také ochutnáte, přesto si, prosíme, doneste s sebou zavařovací sklenici a krabičky, abyste si mohli přebytky, které nezkonzumujte, odnést domů.

Lektorka: Bc. Petra Svobodová, lektorka Školy Klinické Naturopatie, vyučuje předměty Mikroživiny a Léčivý potenciál potravy. Po ukončení bakalářského oboru Biomateriály pro medicínské využití na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze se odstěhovala na Island, kde pochopila, že pokud má být její budoucí práce i koníček, tak musí své pole působnosti přesunout z anorganického oboru více ke stravě, k pochopení lidského těla. A tak se stala studentem Školy Klinické Naturopatie, kde se spojilo vše, co ji fascinuje: vliv stravy, funkčních potravin, nutričních doplňků a bylinek na lidské tělo. V roce 2018 absolvovala rekvalifikační kurz Poradce pro výživu akreditovaný MŠMT. V roce 2019 získala certifikát od společnosti Nordic Laboratories k interpretaci DNAlife testů. Od prosince roku 2020 působila jako terapeut na Institutu funkční medicíny a výživy, kde zároveň koordinovala členy Programu funkční medicíny. Od září roku 2022 se s Petrou můžete potkat v Centru Návyků, kde krom terapií, také lektoruje webináře.
Informace nabyté ze Školy Klinické Naturopatie se Petra snaží veřejnosti předat pomocí jednoduchých tipů na svém blogu www.cookmeslow.cz, který založila v době, kdy žila s rodinou v Portugalsku.
Seminář je certifikovaný Školou Klinické Naturopatie. Po absolvování semináře účastníci obdrží emailem certifikát o jeho absolvování.
Informace pro studenty Školy KN: Tento seminář patří mezi volitelné semináře pro všechny studenty oboru Klinická naturopatie. Doporučeno absolvovat v jakémkoliv ročníku. Seminář se vám započítá do studia jako 8 hodin kontaktní výuky.
Cena: 4 590 Kč / 205 €* včetně DPH
* úhradu je možné provést pouze v českých korunách nebo eurech, cena v eurech zahrnuje kurzový rozdíl a poplatek za převod měny.
Možnost zakoupit také jako dárkový poukaz.
Úroveň: *
Stupně úrovní:
* odborná znalost není nutná
** předpokládá se základní porozumění termínům anatomie, fyziologie či biochemie
*** předpokládá se znalost termínů anatomie, fyziologie či biochemie
Místo konání: Kuchyňské studio “Šelma v kuchyni“, Bělohorská 1400/30, Praha 6 – Břevnov, 169 00
Cesta do studia: V blízkosti hotelu Pyramida u zastávek Marjánka a Malovanka (tram. číslo 25 a 22) a Pod královkou (bus. číslo 217).
Vaše dotazy vám rádi zodpovíme na seminare@skolanaturopatie.cz
Organizátor si vyhrazuje právo na změnu. Pro otevření semináře musí být naplněna minimální kapacita.